keresés

luni, 2 mai 2011

Virágok jelentése

A Szegfű

Vonzerő, asszonyi szerelem; komoly szerelmet, szeszélyességet jelent a szegfű. Virágnyelven: „A legmélyebb barátság szimbóluma vagy, mert színedet nem változtatod, míg a halál meg nem foszt szirmaidtól.”. Magyar neve is utal arra, hogy levele és termése is szeg alakú. A kereszténységnél a fehér szegfű a passiót, Krisztus kereszthalálát szimbolizálta. Másrészt viszont piros változata a világi szerelem, életöröm és hiúság jelképeként is ismert. A francia forradalomban piros szegfű volt a royalisták jelképe, századunk elején pedig a szocialistáké lett.

 

 

 

 

A Tulipán a lángoló érzelmek és a nőiesség jelképének virága. Vörös tulipán: Szerelmi vallomás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Orchidea a műveltség és kifinomultság virága.

Szerelem, szépség, finomság. Orchideát ajándékozzunk annak a nőnek, vagy férfinak, akinek műveltségét és tudását nagyra becsüljük, akinek kifinomult ízléséről már meggyőződtünk. A virághoroszkóp szerint rendkívül érzékeny igényes emberek az orchideák. Más jelentés magyarázó szerint: kedvelem az érett nőket; Egy gyönyörű hölgynek; Szerelemmel. Keleten a kifinomultság, a műveltség és gyöngédség megszemélyesítője. Az orchideák számtalan fajtája kapható, csokorba kötve, vagy magában. 

 

 

 

 

 

A Magnólia a természetesség virága.

Nemesség… lábaid előtt heverek. A természetesség virága, nyitott sziromszerkezetével maga a befogadás. Vele minden magától értetődő. A természetes, szívű nagyon kedves Hölgyek virága. Csodálatos színei és formái vannak. Bátran ajándékozzuk.

 

 

 

 

A Kála a szépség virága.

Szépség. Az egyik legdivatosabb virág a kála, mivel a szépséget jelenti. Akár ajándékba, akár menyasszonyi csokorba kötve ajándékozzuk, jelentése minden esetben az, hogy a csokor gazdájának szépségéhez kétség nem fér.

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu