keresés

luni, 2 mai 2011

Rózsák

Fehér rózsa
2-3 méter magas felálló ágú cserje. Angliában a Rózsák Háborúja idején ez volt a York család fehér rózsája. Júniusban nyílik, virága fehér vagy halvány rózsaszín, telt vagy fél telt virágok. 
Jelentése:Hallgatás, hűség, beleegyező szerelem, titkos szerelem, csend, áhítat. Ártatlanság, tisztaság,megérdemellek, szerelem, gyönyör, méltó társ.
Ha fehér rózsát adunk, sok mindent mondhatunk vele. Jelentheti a nagyrabecsülést, az alázatosságot, az ártatlanságot, a titoktartást és a csendet is.



Sárga rózsa
Kis-Ázsiából származik. 1,5-2 méteres terebélyes bokor. A virágok igen szépek, de igen kellemetlen szagúak.
Jelentése: Hűtlenség, gyengéd szerelem, féltékennyé akarlak tenni, megbocsátok neked, a szerelem csökkenése, próbálj meg vigyázni. Örök fény, a hatalom kifejezője. A világos és aranysárga a jóság és az intellektus.

Piros rózsa
Jelentése: Szerelem. Mindenek felett szerettelek.Vágy. Szenvedély.

Kék rózsa

Az első kék rózsát ausztrál és japán genetikusok nemesítették. A Florigene és Suntory cégek 13 éves közös kutatómunka után, 2004 -ben készítették el az első kék rózsát , ami nem egy könnyű munka eredménye volt. Hagyományosan eddig a kék rózsa előállítása csak fehér rózsák festésével volt lehetséges. Ez azért van, mert a rózsákból hiányzik a delphinidin gén ami a kék szín előállításáért a felelős, így a kék rózsa előállításáért tett minden kísérlet meghiúsult.
Jelentése:Az égbolt,a tenger színe.Az intellektus a megnyugvás kifejezője.


Fekete Rózsa
Jelentése:Szégyenlősség, gyász, titokzatos mélység.

Rózsaszín rózsa
Jelentése: A rózsaszín rózsa a kecsesség jele.Gyengéden szeretlek, tökéletes boldogság, kérlek higgy nekem, megbocsátás.



Lilla rózsa 

Jelentése: A mértéktelenség színe. A hajnal és az esti ég színe,az értelem és a vágy,a bölcsesség és az érzelmek között. Jelenthet intelligenciát,tudást,vallási áhitatott alázatosságot,bűnbánatot,fájdalmat,nosztalgia.
 Balázs Mónika

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu